Figma Support Forum

Screen turns black for a second

1. Describe the bug/issue you’re running into?
When I switch back to a tab running FigJam, sometimes my screen turns off / turns black for a second or so. It tends to happen when I haven’t viewed the tabs for at least a few minutes.

2. Are you able to consistently reproduce it? If so what are the steps?
No, but it has happened at least once a day so far.

3. Share a screenshot, recording, console log, link to the file, etc.
It seems to happen on every file I open in FigJam.

4. Is the issue only happening in desktop app or a specific browser , or both?
So far I’ve only used FigJam in the browser on my laptop.

5. What OS/version and/or browser/version are you using?
Chrome: Version 89.0.4389.82 (Official Build) (x86_64)
MacOS Catalina, version 10.15.7

2 Likes

@babraham Thank you for bringing this to our attention. Please let us know if this continues to happen. If you’re able to grab a screen recording when it happens that would be helpful – though if it’s intermittent that may be hard to do. I’ve went ahead and logged this with our team so they can take a look into this. :female_detective:

Hi! Thanks for bringing up this issue!

Could you turn off the “Automatic graphics switching” setting in “System Preferences > Energy Saver”? We are investigating a bug in this area and would like to see if this option is part of the problem!

Done! I’ll let you know what happens

With “Automatic graphics switching” disabled the problem went away. Also switching tabs back to a figma canvas became faster. Before, there was a very short pause when I switched to a figma tab. This occurred almost all the time. This issue went away as well.

Unfortunately my laptop also started running hotter. Because I often use it in my lap, I decided to reenable “Automatic graphics switching”.

@babraham That makes sense. Thanks for testing it out for us – we are still looking into this issue and see if we can mitigate it from our side.

@babraham Could you send us your computer’s spec? You can get to it by doing this:

Screen Shot 2021-05-03 at 11.50.08 AM

Screen Shot 2021-05-03 at 4.57.51 PM

The problem still exists. I have the same macOs and hardware cofiguration as babraham.

I have a similar problem but on windows. And it also states that there is a problem with WebGL. What do i do?

This problem also happens for me! macOS Catalina 10.15.7. Same hardware as barbrican (16 inch Macbook 2019 MacBook Pro)

Same problem here!
I too am still on Catalina.
Screen Shot 2021-09-17 at 2.32.45 PM

I have same problem