Library assets may need to be republished for modename mode to show

I am getting a message that says “Library assets may need to be republished for modename mode to show.” There is also a little icon next to the mode name in all of my files when selecting a palette mode. We use a single design system file that has all of our variables and the other palettes don’t seem to have the same problem. The error message is not very helpful and I have cleaned up all of the files and resolved everything I can find but this message never goes away. Can anyone help me understand what is going on?

I have included a couple of images as an example of what I am seeing.

Screenshot 2024-02-23 at 17.11.59

Hi there,

Thanks for the post. I’m checking this with our internal team and will get back to you when I have anything I can share with you.

Thanks for your patience!
Toku

@Justin_Trout thanks for your patience.

As I checked with our internal team, there might be related to an existing issue. They want to investigate if it’s a bug or not, so could you reach out directly to the support team with a copy of your file: https://help.figma.com/hc/en-us/requests/new?

Please make sure you use the email associated with your Figma account, include links to the file in question, and share access with support-share@figma.com. Don’t worry, inviting us to view your file won’t impact your billing.

If there is anything we can do, please feel free to let us know.

Thanks!
Toku

Thank you, I have reached out to support using the link you provided and referenced this thread.

This was resolved through support. What needed to happen was to set all pages in the library file to the default mode at the page-level and republish. I am still waiting to hear back about what the issue was and why this process resolved it.